Vanda SFP:s fullmäktigegrupps anförande 18.6 2018 / Stefan Åstrand

Nyheter

Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut ja muut kuulijat

 

Olemme hyväksymässä tärkeää ohjelmaa jolla ohjataan rakentamista ja maapolitiikkaa Vantaalla. Olemme RKP:ssä lähtökohtaisesti tyytyväisiä nyt päätöksessä olevaan ohjelmaan joka ottaa huomioon monimuotoisen kehittämisen. Meillä rakennetaan tiiviisti mutta huomioiden maaseutumainen ympäristö.  Olemme saaneet meille tärkeitä asioita mukaan ohjelmaan. Ohjelmasta ei tullut liian säännöillä tai luvuilla ohjattua. Olisimme toki toivoneet vielä muutamia tarkennuksia ohjelmaan mm toimenpideteksteihin. Yhtenä kaupungin sitovina tavoitteena on maanmyyntitulot, jonka peikkona on miten kaupunki tätä kartuttaa. Asia joka on meitä hiertänyt on esimerkit jolla kaupunki on pakkolunastuksien kautta maita hankkinut, mielestämme ei yleisen tarpeen perusteluilla.  Olemme kuulleet mm lehdistön kautta ja keskusteluissa kiinteistöjohtajan sanomana että pakkolunastukset tulevat olemaan tulevaisuudessa äärimmäinen keino maanhankinnassa. Hyvä niin. Näin ollen olisi ollut perusteltua saada tästä myös täydellinen lause toimenpiteeksi missä tilanteissa voidaan käyttää etu-osto oikeutta sekä erityisesti pakkolunastuksia

En annan fråga som SFP vill lyfta fram är på vems områden staden planerar. Nu vill staden styra planeringen i första hand samt endast på sina egna marker. Vi tycker att det skulle behövts ta med också privata eller samfunds etc ägda marker med i programmet. Vi tror att behovet för att planera i kommande år inte minskar och nu redan håller staden på att planera parker till bostadsområden. Är dethär den riktning som vi vill föra Vanda vidare. Inte åtminstone SFP!

Stefan Åstrand

SFP – Östra går på teater, kom med

Välkommen med att besöka musikalen Romeo och Julia som Vanda Teaterförening uppför vid Veinin mylly den 13 juni. Shakespeares tragiska kärlekshistoria får här en helt ny uppsättning i form av…

Vad gjorde SFP i Vanda på fullmäktigemöte 18.6.18?

Vi fick ta del av delårsrapporten för första kvartalet och staden har vuxit med 1000 personer och har nu drygt 224 000 invånare. Antalet arbetslösa var i slutet av mars 10 600…